Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Darwin, Wallace en de anderen - Evolutie volgens Redmond O'Hanlon.

geen plaatje   Een reis door een roerige wetenschappelijke tijd van grofweg 1850 tot begin 20e eeuw. Toegespitst op het ontwikkelen van soorten. Zoals door Darwin gepresenteerd in 'On the origin of species by natural selection'. Samen met Redmond O’Hanlon (o.a. bekend van de tv-serie 'O’Hanlon’s helden') en andere gasten volgt de auteur als schrijver de levensloop van Darwin en het ontstaan van de kritisch ontvangen evolutietheorie (door het afwijken van het Scheppingsverhaal). Gekeken wordt ook hoe andere wetenschappers en onderzoekers toen en later daarbij betrokken waren en worden een aantal hardnekkige misverstanden rechtgezet. En zo ontstaat een nauwkeurig, correct en genuanceerd beeld van de feiten. Boeiend door de anekdotes, de vele ondersteunende citaten en de prachtige historische afbeeldingen in zwart-wit en kleur afkomstig uit de Artis Bibliotheek in Amsterdam. Een bibliografie en register sluiten het geheel af. Uitermate boeiend, omdat je al lezend het gevoel krijgt bij de zoektocht betrokken te zijn, en zo een kijkje neemt in de wetenschappelijke wereld van destijds. De dag die op 1 juli 1858 de kijk op soorten veranderde, is dit goed leesbare en sublieme verhaal waard. Heruitgave van de oorspronkelijke druk uit 2011*, met nieuw omslag, voorwoord en dankwoord..

Geïllustreerd met aanstekelijke voorbeelden en anekdotes vertelt Alexander Reeuwijk samen met Redmond O’Hanlon wat evolutie is, hoe Darwin en Wallace aan hun ideeën zijn gekomen en welke personen hen daarbij hebben geïnspireerd. In de bibliotheek voeren zij gesprekken hierover met hedendaagse biologen en kenners Remco Daalder, Midas Dekkers, Kester Freriks, Tijs Goldschmidt, Erik Zevenhuizen en Michael Richardson, die allemaal aan het woord komen.

Alexander Reeuwijk (1975) schreef onder andere boeken over Wallace in Indonesië en over Iran. Voor de Universiteit Leiden stelde hij het internationaal bekroonde boek Voyage of Discovery samen. Daarnaast bespreekt hij boeken op radio en tv, en heeft hij een eigen literair interviewprogramma in Teylers Museum.

Voorraad 2 ex

Prijs: van 24,90 voor 7,90